Kanoën - Reisverslag uit Port Alfred, Zuid-Afrika van Annemiek - WaarBenJij.nu Kanoën - Reisverslag uit Port Alfred, Zuid-Afrika van Annemiek - WaarBenJij.nu

Kanoën

Door: Annemiek

Blijf op de hoogte en volg Annemiek

30 April 2006 | Zuid-Afrika, Port Alfred

Hallo

Hier dan weer een update vanuit Zuid-Afrika.
Afgelopen week zijn we begonnen met onze projecten. Onze verwachting was dat we meteen de townships in zouden gaan, maar dat was niet zo. Eerst moesten we onderzoek gaan doen naar het project door informatie te zoeken op het internet en in de boeken.

Naast het doen van onderzoek kregen we les in Xhosa taal-en cultuur en in de geschiedenis van Afrika. De Xhosa taal is de taal die de mensen in de townships spreken en is best wel een lastige taal met veel klik-klanken. Zo zeg je "molo" als je hallo wilt zeggen en "molweni" als je hallo wilt zeggen tegen een groep mensen. Tijdens deze les hebben ook "hoofd-schouders-knie-en-teen" geleerd in Xhosa.

Afgelopen donderdag hadden we een vrije dag en zijn toen heerlijk naar het strand geweest om een beetje bruin te kleuren. Vrijdag na de lessen zijn we ook naar het strand geweest, waar we ook hadden gezwommen. Wat een hoge golven zijn er zeg als het vloed is, echt niet normaal.

Zaterdagochtend gingen we 21 kilometer kanoën
over de Kowie rivier. Echt een supermooie tocht met mooi weer, maar wel heel zwaar. Ondertussen hadden we ook nog een moddergevecht gehouden en we zagen er echt niet uit. Na 5 uur te hebben gekanoëd kwamen we dan aan op de plaats van bestemming, een blokhut. Daar gingen we braaien (BBQen) en vervolgens daar slapen. De volgende ochtend moesten we weer op tijd op om weer terug te kanoën. Helaas had ik niet zo goed geslapen en had ik overal last van spierpijn. Na 100 meter lukte het me echt niet meer om te peddelen. Dus de jongen bij wie ik op de kano zat, ging alleen peddelen. Het weer was niet zo mooi met veel bewolking en onderweg begon het keihard te regenen. Na ongeveer 3 uur kanoën waren we dan weer terug in Port Alfred. Tijdens de tocht hadden we het erg koud gekregen dus liepen we terug met dekens om ons heen naar de campus waar we onze spullen op konden halen.

• 30 April 2006 - 14:31

Ini:

He Annemiek

Gaaf zeg!
    Leuk dat je het zo naar je zin hebt daar.

Ook erg leuk dat we op deze manier jouw avonturen kunnen volgen.

Groetjes van Tante Ini

• 30 April 2006 - 14:40

Harold Zoet:

Molo Annemiek,

Wat een feest daar zeg ene......gallante jongens die het peddelen over nemen. Komt helemaal goed. Veel succes daar
    Yvette & Harold

• 01 Mei 2006 - 19:34

Opa En Oma:

Ha dieAnnemiek

Wat wordt jij een sportvrouw zeg
    Je begint zeker al aardig bruin te worden
    We blijven je volgen zoals je ziet.

Groeten van O en O

• 05 Mei 2006 - 13:00

Gera:

Aha...goed te horen dat er charmante heren in de buurt zijn! ;) Het klinkt allemaal alsof je een erg mooie tijd hebt daar. Gaaf hoor!