Weekendje Cintsa - Reisverslag uit Port Alfred, Zuid-Afrika van Annemiek - WaarBenJij.nu Weekendje Cintsa - Reisverslag uit Port Alfred, Zuid-Afrika van Annemiek - WaarBenJij.nu

Weekendje Cintsa

Door: Annemiek

Blijf op de hoogte en volg Annemiek

06 Juni 2006 | Zuid-Afrika, Port Alfred

Hallo :)

Hier een korte update over afgelopen week.

Vorige week hebben we nog wat interviews gehouden met de mensen in de townships over welke kleine bedrijfjes er nog nodig zijn daar.

Deze week nog 1 keertje de township in voor het laatste interview en dan zijn we klaar met ons onderzoek. Volgende week donderdag hebben we onze eindpresentatie en moeten nog een eindverslag maken. Dit verslag willen we het liefst voor de presentatie af hebben, zodat we daarna meteen op vakantie kunnen gaan.

Afgelopen weekend ben ik weer naar Cintsa geweest maar dan naar een ander gedeelte. Ik ben hier met een jongen en nog 2 andere meiden naartoe gegaan.
Dit keer sliepen we niet in een chaletje, maar gingen we naar de backpackers. Daar werd ons een cottage (zie foto's) aangeboden. We hadden het hele huis met 15 bedden voor ons vieren alleen. Echt super relaxed.

Het was supermooi :)weer, dus hebben we een lange strandwandeling gemaakt. Tijdens deze wandeling hebben we allerlei teksten in het zand gezet en hebben we schelpjes verzameld.

's Avonds was er een traditionele Xhosa maaltijd. Als voorgerecht kregen we een butternut soep, dit is een soep gemaakt van kalebassen. Klinkt niet lekker, maar was het wel.

Na het eten hebben we nog ff gepoold en zijn vroeg gaan slapen omdat het de dag daarvoor laat was geworden omdat we uit waren geweest.

De volgende dag lekker uitgeslapen en ontbeten met heel veel fruit. Het was een stralende dag en hebben hiervan dan ook genoten met weer een strandwandeling.

Niet alleen het weekend was het mooi weer, maar de vooruitzichten voor deze week zijn ook goed. Het wordt hier namelijk de hele week 24 graden :). Heerlijk

Aankomende vrijdag hebben we trouwens een award uitreiking met verschillende categoriëen. Er zijn bijvoorbeeld awards voor de grootste grappenmaker enzo. Na die uitreiking hebben we een Pink party, waarbij we dus helemaal in het rose gekleed moeten.

Dit weekend blijf ik denk ik maar een weekendje thuis, want wil het voetbal natuurlijk niet missen. Op de campus wordt het voetbal op een groot scherm geprojecteerd, dus we kunnen dan met z'n allen gaan kijken. Wordt vast erg gezellig.

De foto's van Cintsa en andere foto's heb ik allemaal op m'n foto site gezet. So watch it ;)

• 07 Juni 2006 - 08:21

Nienke:

Heyy annemiek, zo te zien heb je ut wel g0ed naar je zin;) hier word ut weer gelukkig beter:D 30 graden van ut weekend..!! maar vermaak je je nog een beetje?over een poosje heb je lekker een maand vakantie!! geniet er nog maar ff van..!!
    Kussiej mij

• 07 Juni 2006 - 09:19

Herwin:

Nice story. Ik blijf ze lezuh hoor! Fijne vakantie alvast!:D Ik wacht op je volgende bericht! veel plezier!

mzzl

• 11 Juni 2006 - 13:29

Opa En Oma:

Wij hebben net het eerste doelpunt gezien leuk dat jij nu ook zit te kijken. Geniet nog maar een poosje want de tijd is zo voorbij je heb het grootste deel er al weer opzitten
    kus van o en o

• 12 Juni 2006 - 19:02

Ini:

Hoi Annemiek, Ontzettend leuk wat je allemaal beleefd. Zo te lezen ben jij een soort kliko geworden , waar je allerlei eten in kan stoppen. Gr Ini.